Uspešno družinsko podjetje (1920-1999)

Kálmán Mészáros se je začel ukvarjati s proizvodnjo betonskih strešnikov v kraju ki pripada današnji Slovaški. Tako imenovane Mészáros strešnike najdemo na strehah te pokrajine že skoraj 90 let.

Leta 1993 je Vilmos Mészáros družinsko dejavnost nadaljeval na polavtomatski proizvodni liniji v mestecu Bóly v južni Baranji, ki ima dolgo industrijsko tradicijo.

Danes je proizvodna tehnologija popolnoma avtomatizirana in deluje po evropskem standardu. Tretja generacija družine je v podjetje vstopila leta 1997, hkrati pa se je začel hiter tehnološki razvoj.

Obdobje razvoja izdelkov (2000-2004)

Poleg dinamičnega razvoja proizvodne tehnologije je bil prvotni format 15 zahvaljujoč resnim korakom razvoja izdelka nadomeščen z 10, tovrstni strešnik se je pozneje preimenoval v Danubia.

V obratu Mediterrán Slovakia, ki je bil ustanovljen leta 2000 v Farkasdu, smo postavili samodejno proizvodno linijo. To je dodatno jamstvo za zanesljivo in neprekinjeno ponudbo izdelkov in kakovostne storitve.

Leta 2001 smo ponudbo nadaljevali z antično linijo izdelkov Coppo, ki s svojo obliko in barvami pričarajo sončno vzdušje italijanskih pokrajin.

Leta 2003 smo na podlagi obsežnih raziskav svojo ponudbo nadalje razvili s posebno, več površinsko obdelano linijo izdelkov Coppo, ki je spomladi 2003 dobila nagrado Construma Nagydíj.

Naša ponudba izdelkov se je v 3 letih (2005-2007) podvojila

Leta 2005 je naše podjetje z novo linijo izdelkov povečalo svojo ponudbo. Žlebčena, dvojno ukrivljena linija izdelkov Rundo prikazuje estetsko izrazito podobo pri pokrivanju spomenikov, tradicionalnih novogradenj in je odlična tudi za obnove strehe.

Naš izdelek Rundo je istega leta prejel nagrado BNV Nagydíj.

Na madžarskem trgu so leta 2005 lansirali tudi valovite strešnike Standard (Danubia od leta 2020).

Nove dimenzije pri ohranjanju trajnosti strešnikov (od leta 2008)

V letu 2008 smo paleto izdelkov z barvno zaščito ColorSystem še povečali s strešnimi linijami Rundo, Danubia, Coppo in strešniki Zenit Antik.

Istega leta je v Kunszentmiklos-u začela z delom popolnoma nova tovarna opremljena z avtomatsko tehnologijo.

Kot nadaljevanje zgodbe o uspehu je bila leta 2007 lansiran strešnik Zenit, ki s svojo vznemirljivo karbonsko barvo, preprosto pravokotno obliko in čisto homogeno površino predstavlja nov trend v primerjavi s tradicionalnimi strešniki. Zenit strešniki so opremljeni s posebno površinsko obdelavo ColorSystem.

Našo ponudbo izdelkov smo v letu 2009 še dodatno razširili z naravno barvo naše družine izdelkov Standard (Danubia od leta 2020), ki ponuja brezkompromisno alternativo po dostopni ceni za vse.

Leta 2010 smo kot rezultat dolgih raziskav razvili postopek površinske obdelave Resistor, ki zagotavlja vrhunsko zaščito in trajnost naših strešnikov.

Proizvodnja v naši tovarni Bóly, ki je edinstvena v srednjeevropski regiji in se je začela z visoko tehnologijo, se je začela leta 2012, kar še povečuje našo prožnost proizvodnje in dobave.

Razvoj blagovne znamke

Leta 2010 se je po temeljitem pripravljalnem in raziskovalnem delu naša podoba spremenila. Blagovna znamka je dobila sodobno barvno shemo, ki odraža naš inovativni način razmišljanja, je dobro prepoznavna in izstopa od ostalih. Blagovno znamko je spremljala močna komunikacija. Oglejte si naše reklame na našem Youtube kanalu.

Leta 2014 je Mediterrán postal Terrán Tetőcserép Gyártó Kft., Vendar se je spremenilo samo ime. Ta sprememba je še en korak na poti, ki je privedla do nadaljnje krepitve tržnega položaja podjetja. Na to so se pripravili tudi nedavni tehnološki razvoj in tovarniške konstrukcije.

Ne glede na geografski položaj smo prepričani, da izdelki blagovne znamke Terran predstavljajo sodobnejši slog.

Danes naše podjetje deluje kot mednarodno priznani proizvajalec betonskih strešnikov in celotnih strešnih sistemov. Pri podjetju Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. je osnovna zahteva znanstveno raziskovalno in razvojno delo ter poleg povpraševanja po najvišji kakovosti transportna disciplina. Le tako lahko dosežemo naš najpomembnejši cilj: zadovoljne stranke.

Naša vizija

Poleg brezčasne kakovosti naših izdelkov je ustvarjanje novega, življenjskega vzdušja z edinstvenimi oblikami in barvami filozofija našega podjetja. Sprejemamo resne korake za razvoj izdelkov, da se lahko prepustite svoji domišljiji in izberete strešno kritino, ki najbolj ustreza vašemu okusu in slogu.

Naše nagrade, priznanja

  • Spomladi 2003 je naša linija izdelkov Coppo osvojila Grand Prix Construma.
  • Naš izdelek Rundo je leta 2005 nagrajen z nagrado BNV Nagydíj.
  • Leta 2009 smo postali trgovcem prijazni dobavitelji
  • 2010 – Business SUPERBRANDS naslov
  • 2013 – Magyar Termék Nagydíj
  • 2013 – Magyar Brands
  • 2014 – Magyar Brands
  • 2015 – Magyar Brands
  • Naš izdelek Synus je leta 2015 nagrajen z nagrado Construma Nagydíj.